Foto: ivuska23
V jedno sobotné popoludnie som len tak náhodne otvorila maminkinu kuchársku knihu a vtedy mi padol zrak na tento recept. Tak som si ho Zobraziť celý popisV jedno sobotné popoludnie som len tak náhodne otvorila maminkinu kuchársku knihu a vtedy mi padol zrak na tento recept. Tak som si ho upravila na môj obraz a myslím že sa podaril :) aspoň brat a ocko boli nadšení a to ani jeden nie je veľký milovník zdravej výživy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vločky zalejeme vlažným mliekom a necháme ich prikryté asi 30 minút aby zmäkli a napučali. Očistíme si jablká a nastrúhame ich na jemnejšom strúhadle (ale nie na kašu).
- 2
Všetky suroviny okrem oleja spolu zmiešame. Vajcia pridávame dobre rozmiešané. Kombinácia múk je ľubovoľná. Nám chutia takto ale môže sa použit len hrubá, alebo sa môže vynechať pohánkova...Aj ľanové semienka sa pridávajú podľa chuti. Hotové cesto necháme chvíľku odpočinúť, trošku zhustne, preto ho môžme rozriediť vlažným mliekom alebo vodou. Cesto má byť polotekuté aby sa mohlo naberať.
- 3
Hotové cesto naberáme lyžicou a na jemne naolejovanej panvici tvarujeme malé placky. Opečieme ich z oboch strán a uložime na papierovú utierku aby sa vsiakol nadbytočný olej. Placky podávame s nastrúhanými jablkami a lekvárom podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/lievance-z-ovsenych-vlociek-a-j...
A su vyborne aj so zmrzlinou :-).