Lievance z ovsených vločiek a jabĺk fotorecept

janger - fotkajanger, 27. júla 2010
Lievance z ovsených vločiek a jabĺk (fotorecept)
Foto: janger

Tieto lievance chutia vyborne! Recept mam z knihy Recepty zo Zivota. Trosku som si ho prisposobila.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
400 ml
160 g
40 g
2 ks
20 g
3 ks velke
 stipka
1 polievkova lyzica
1 cajova lyzicka
 na opecenie
 na posypanie
 podla chuti




Postup

  1. 1

    Pripravime si potrebne suroviny. Ovsene vlocky nechame zmaknut v teplom mlieku. Jablka postruhame, ja som ich struhala aj so supkou.

    Lievance z ovsených vločiek a jabĺk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vlociek (s mliekom) pridame zltky, cukor, skoricu, muku, struhanku, sol, postruhane jablka a vanilkovu aromu. Dobre to zamiesame vareskou a mozeme zacat piect na rozpalenom oleji.

    Lievance z ovsených vločiek a jabĺk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opecieme pekne do zlatista.

    Lievance z ovsených vločiek a jabĺk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieriku posypeme praskovym cukrom. Ja som poliala aj cukrovym sirupom, ale to nemusi byt. Vyslo mi 20 kuskov.

    Lievance z ovsených vločiek a jabĺk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tip: Moze sa to pouzit aj ako dezert. Na kazdy, este teply lievanec dame kopcek vanilkovej zmrzliny. Je to vyborne.

Diskusia k receptu

evanaaa
keby som len mohla takéto sladké dobroty. Janger, ty máš vanilkovú esenciu? Kde si ju zohnala, ja ju nikde nevidím už dávnejšie.
janger
@evanaa , ja tu aromu kupim tu (v Holandsku) v obchode. Ale na Slovensku je urcite tiez dostat, pri vyrobkoch na pecenie. V Tescu, Kauflande je iste dostat. Alebo sa mylim? Do receptu moze ist kludne vanilkovy cukor. Sem-tam si kludne mozes dat aj nieco sladke, len musis potom s tym pocitat pri dalsich tvojich jedlach, ze trosku inde zase obmedzis tie uhlohydraty. Tu to pokladaju uz za trochu zastaraly nazor, ze diabetik nesmie absolutne pouzivat ziadny cukor. Zdrava a vyvazena strava, rozdelena na viacej porcii pocas dna, je najdolezitejsia. Vsetko s mierou. Nehovorim, ze mozes bez miery jest cukor, ale niekedy si mozes dat aj nieco sladke. V tomto recepte je dost ovsenych vlociek, a to su ""dobre"" uhlohydraty-pomale. Cukru si tam mozes dat kludne menej. A ked uz cukor absolutne nechces pouzit, tak mas aj umele sladidla, ktore su vhodne na teplu pripravu jedal. Ale tie by som pouzivala tiez len s mierou. Si na inzuline, alebo mas tabletky? Prajem ti vsetko dobre, viem, ze cukrovka nie je fajn!
22janka22
A môžem dať namiesto vanilkovej arómy z Holandska dať normálnu vanilku? Do holandska sa teraz nejak nechystám :-) Ďakujem a recept.
janger
@22janka22 , pravdaze mozes. Vanilkovy cukor tiez moze byt. Ten tam povodne bol v recepte, len som mala minuty posledny sacik, tak som to tak nahradila. A v recepte som to presne tak chcela popisat, ako som to robila ja. Dufam, ze ti bude chutit!
ancicka
Ja mám tiež knížky recepty zo života a aj som tento recept robila.Je podobný tomu môjmu čo sa pečie v rúre.Je jemne sladký.
janger
@snowka2 , som rada, ze chutili. Ja ich robievam castejsie... To mame potom taku maskrtnu veceru. Strasne ich mam rada so zmrzlinou :-). Nuz ale ja som velmi maskrtna :-). Nemozem si pomoct...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia