Jablkový koláč
Jablkové kefírové kocky s čoko-jogurtovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Chutný, vláčny koláč s jablkami. Veľmi jednoduché pečenie.
Postup
- Recept je na hlboký plech 22 x 33 cm, použila som pohár o objeme 150 ml a metličku.
- V miske premiešam suché suroviny. Následne pridám všetky tekuté suroviny a poriadne vymiešam. Nakoniec pridám hrubšie nastrúhané ošúpané jablká a miešam vareškou na jablkové cesto, aby sa jablká nerozbili.
- Na hlboký plech 22x33 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie, rozotriem rovnomerne jablkové cesto. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrola špajľou.
- Po ochladení koláča na izbovú teplotu ho natriem na povrchu čokoládovo-jogurtovou polevou. Táto poleva nie je tvrdá ani po zatuhnutí.
- Polevu si pripravím tak, že nad parným kúpeľom roztopím čokolády. Vymiešam poriadne do hladka. Pridám grécky biely jogurt a rýchlo vymiešam na jednoliatu polevu. Hneď rozotieram na celý povrch koláča.