Jablkový koláč

Jablkové kefírové kocky s čoko-jogurtovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Chutný, vláčny koláč s jablkami. Veľmi jednoduché pečenie.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Recept je na hlboký plech 22 x 33 cm, použila som pohár o objeme 150 ml a metličku.
  2. V miske premiešam suché suroviny. Následne pridám všetky tekuté suroviny a poriadne vymiešam. Nakoniec pridám hrubšie nastrúhané ošúpané jablká a miešam vareškou na jablkové cesto, aby sa jablká nerozbili.
  3. Na hlboký plech 22x33 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie, rozotriem rovnomerne jablkové cesto. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrola špajľou.
  4. Po ochladení koláča na izbovú teplotu ho natriem na povrchu čokoládovo-jogurtovou polevou. Táto poleva nie je tvrdá ani po zatuhnutí.
  5. Polevu si pripravím tak, že nad parným kúpeľom roztopím čokolády. Vymiešam poriadne do hladka. Pridám grécky biely jogurt a rýchlo vymiešam na jednoliatu polevu. Hneď rozotieram na celý povrch koláča.