Jablkové hviezdičky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

6 - 8
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Piškóty rozdrvíme a premiešame s roztopeným maslom. Menší plech vystelieme kuchynskou fóliou a zmes rovnomerne rozložíme a popritláčame na dno nádoby. Odložíme do chladničky na noc.
  2. Mlieko, smotanu a vanilku dáme prevariť a medzitým vyšľaháme žĺtky, maizenu a 150 g cukru do peny. Tretinu horúcej vanilkovej zmesi vylejeme na žĺtky a za stáleho miešania poriadne premiešame. Túto zmes zmiešame so zvyšnými dvomi tretinami. Za stáleho miešania privedieme takmer do varu. Odstavíme a prudko ochladíme vo vodnom kúpeli.
  3. Maslo so zvyškom cukru vyšľaháme a primiešame vanilkový krém. Jablká nakrájame na kocky a zmiešame s krémom a orechmi. Polovicu zmesi rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme vychladnúť. Druhú polovicu rozmiešame s roztopenou čokoládou a vytvoríme ďalšiu vrstvu na korpuse. Necháme stuhnúť v chladničke. Na druhý deň vykrajujeme hviezdičky.