Jablková žemľovka
Jablková žemľovka

Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 25. júna 2021
Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča (fotorecept)
Foto: helena10

Suroviny

10-12 ks (alebo 1,5 sendviča)
4 - 5 ks
1 l
1 kg (podľa chuti)
200 - 250 g
podľa chuti (alebo škoricový cukor)
 (nemusia byť)
1 ks
 (podľa počtu vajec, na 1 vajce 1 PL cukru)
1 bal.
 (na vysypanie pekáča)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvo surovín si pripravujem podľa toho, koľko žemľovky chcem pripraviť a teda aj podľa veľkosti pekáča.

    Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájané rožky alebo kúsky sendviča namočím v zmesi rozšľahaných žĺtkov s mliekom a vanilkovým cukrom. Pekáč si mastím maslom (tukom) a posypem strúhankou. Jablká som narezala na malé tenké plátky, ochutila som krupicovým cukrom, škoricovým cukrom a premiešala aj s hrozienkami. A pracujem - ukladám na pekáč - vrstvím namočené rožky, jablká, rožky.

    Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celkom na vrch dávam plátky masla a popolievam ešte trochou roztopeného masla. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút a priebežne kontrolujem.

    Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je žemľovka takmer upečená do ružova, natriem na vrch vyšľahaný sneh z bielkov a práškového cukru a nechám v rúre ešte sneh zapiecť.

    Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a je upečená. Môžeme jesť. Táto je pripravená z rožkov.

    Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu