Jablková torta
Jablková torta so šľahačkou
Autor receptu: valina
Svieža ľahká torta na každú príležitosť.
12 porcií |
35 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme asi 15 minút na 200°C.
Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť.
- Nastrúhané očistené jablká dáme dusiť s kryštálovým a škoricovým cukrom.
Následne pridáme vo vode rozmiešané Zlaté klasy a všetko prevaríme.
Vlažné nalejeme na korpus a necháme úplne vychladnúť.
- Zo smotany s cukrom a stužovačom ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na jablká. Vrch cez sitko posypeme kakaom.
Necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, najlepšie do druhého dňa.