Jablková torta

Jablková torta so šľahačkou

Autor receptu: valina

Svieža ľahká torta na každú príležitosť.

12
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme asi 15 minút na 200°C. Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť.
  2. Nastrúhané očistené jablká dáme dusiť s kryštálovým a škoricovým cukrom. Následne pridáme vo vode rozmiešané Zlaté klasy a všetko prevaríme. Vlažné nalejeme na korpus a necháme úplne vychladnúť.
  3. Zo smotany s cukrom a stužovačom ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na jablká. Vrch cez sitko posypeme kakaom. Necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, najlepšie do druhého dňa.