Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa

lilien07 - fotkalilien07, 26. júla 2024

Jednoduchý recept na jablkovú štrúdľu z lístkového cesta.

1 ks
porcia
20 minút
príprava
10 minút
na 190  °C

Suroviny

1 bal. (rolované chladené)
2 ks (alebo podľa potreby)
1  bal.
1  bal.
cca 100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si nachystáme lístkové cesto.

    Jablková štrúdľa - obrázok 1
  2. 2

    Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky alebo nastrúhame.

    Jablková štrúdľa - obrázok 2
  3. 3

    Potom jablká rozložíme na cesto.

    Jablková štrúdľa - obrázok 3
  4. 4

    Jablká posypeme škoricovým, vanilkovým a kryštálovým cukrom.

    Jablková štrúdľa - obrázok 4
  5. 5

    Cesto s jablkami zrolujeme.

    Jablková štrúdľa - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme na plech, štrúdľu natrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme škoricovým, vanilkovým a kryštálovým cukrom.

  7. 7

    A pečieme na 190 °C cca 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia