Jablkový koláč
Jablková galetka s vanilkovým krémom
Autor receptu: delight
Neviete ako využiť čerstvé jablká? Napečte si vynikajúcu jablkovú galetku s vanilkovým pudingom.
Postup
- Najskôr si pripravíme puding. Mlieko s medom necháme prevrieť. Žĺtky zmiešame so škrobom a pridáme do nich pár lyžíc teplého mlieka. Žĺtkovú zmes potom vlejeme do vriaceho mlieka a miešame. Necháme vychladnúť.
- Múku si preosejeme, nastrúhame do nej studené maslo a pridáme zvyšné suroviny na cesto. Pokiaľ sa cesto nespája, pridávame po lyžiciach studenú vodu.
Cesto necháme 30 minút odležať v chladničke.
- Odležané cesto vyvalkáme do okrúhleho tvaru s priemerom väčším ako je forma na pečenie. Cesto pomocou valčeka prenesieme do maslom vymastenej formy.
- Na cesto vylejeme vychladnutý puding, poukladáme nakrájané jablká očistené o jadrovníky a okraje cesta preložíme smerom dovnútra.
Jablká môžeme posypať vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami.
- Pečieme na 180 stupňoch približne 30-40 min.
- Dobrú chuť priatelia!