Jablkový koláč

Jablková galetka s vanilkovým krémom

Autor receptu: delight

Neviete ako využiť čerstvé jablká? Napečte si vynikajúcu jablkovú galetku s vanilkovým pudingom.

30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme puding. Mlieko s medom necháme prevrieť. Žĺtky zmiešame so škrobom a pridáme do nich pár lyžíc teplého mlieka. Žĺtkovú zmes potom vlejeme do vriaceho mlieka a miešame. Necháme vychladnúť.
  2. Múku si preosejeme, nastrúhame do nej studené maslo a pridáme zvyšné suroviny na cesto. Pokiaľ sa cesto nespája, pridávame po lyžiciach studenú vodu. Cesto necháme 30 minút odležať v chladničke.
  3. Odležané cesto vyvalkáme do okrúhleho tvaru s priemerom väčším ako je forma na pečenie. Cesto pomocou valčeka prenesieme do maslom vymastenej formy.
  4. Na cesto vylejeme vychladnutý puding, poukladáme nakrájané jablká očistené o jadrovníky a okraje cesta preložíme smerom dovnútra. Jablká môžeme posypať vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami.
  5. Pečieme na 180 stupňoch približne 30-40 min.
  6. Dobrú chuť priatelia!