Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablká pod perinkou

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 29. novembra 2019. Komerčný recept.
Jablká pod perinkou
Foto: Potravinarskavyrobaliana
45 minút
príprava
20-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
80 g
80 g
1 ks
1 bal.
1/2 bal.
Plnka jablková:
2 ks menšie
1 bal.
Plnka pudingová:
400 ml
1 bal.
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešame uvedené suroviny na cesto. Necháme v chladničke chvíľu odležať.

  2. 2

    Očistené jablká prekrojíme na polovice a posypeme škoricovým cukrom.

  3. 3

    Vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na 2 časti v pomere 2:1. Rozvaľkáme na papieri na pečenie (alebo silikónovej podložke) a prenesieme do formy alebo na plech (malá forma 12 x 30 cm alebo väčší plech s trojnásobnou dávkou surovín).

  4. 4

    Pripravíme pudingovú plnku. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a cukru. Vylejeme na cesto a uložíme polovice jabĺk.

  5. 5

    Rozvaľkáme menšiu časť cesta a zakryjeme ním puding s jablkami. Pečieme pri 175 °C 20 - 30 minút.

  6. 6

    Zákusok môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii zámenou polohrubej múky za 200 g Universal mix alebo Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: