Jablká pod perinkou

Foto: Potravinarskavyrobaliana
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1/2 bal. |
|
| Plnka jablková: | |
| 2 ks menšie |
|
| 1 bal. |
|
| Plnka pudingová: | |
| 400 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame uvedené suroviny na cesto. Necháme v chladničke chvíľu odležať.
- 2
Očistené jablká prekrojíme na polovice a posypeme škoricovým cukrom.
- 3
Vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na 2 časti v pomere 2:1. Rozvaľkáme na papieri na pečenie (alebo silikónovej podložke) a prenesieme do formy alebo na plech (malá forma 12 x 30 cm alebo väčší plech s trojnásobnou dávkou surovín).
- 4
Pripravíme pudingovú plnku. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a cukru. Vylejeme na cesto a uložíme polovice jabĺk.
- 5
Rozvaľkáme menšiu časť cesta a zakryjeme ním puding s jablkami. Pečieme pri 175 °C 20 - 30 minút.
- 6
Zákusok môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii zámenou polohrubej múky za 200 g Universal mix alebo Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu