Jablkový koláč

Jablká pod perinkou

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

45 minút
príprava
20-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame uvedené suroviny na cesto. Necháme v chladničke chvíľu odležať.
  2. Očistené jablká prekrojíme na polovice a posypeme škoricovým cukrom.
  3. Vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na 2 časti v pomere 2:1. Rozvaľkáme na papieri na pečenie (alebo silikónovej podložke) a prenesieme do formy alebo na plech (malá forma 12 x 30 cm alebo väčší plech s trojnásobnou dávkou surovín).
  4. Pripravíme pudingovú plnku. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a cukru. Vylejeme na cesto a uložíme polovice jabĺk.
  5. Rozvaľkáme menšiu časť cesta a zakryjeme ním puding s jablkami. Pečieme pri 175 °C 20 - 30 minút.
  6. Zákusok môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii zámenou polohrubej múky za 200 g Universal mix alebo Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.