Foto: luciasjm
Tento recept som prebrala od svojej mamky. Je trošku sladký, ale fajnový. Kto má rád sladké, jablkové a orechové, určite neohrnie nosom. Uvedené množstvo Zobraziť celý popisTento recept som prebrala od svojej mamky. Je trošku sladký, ale fajnový. Kto má rád sladké, jablkové a orechové, určite neohrnie nosom. Uvedené množstvo je pre veľký plech
Suroviny
200 g, mleté |
|
200 g |
|
200 g |
|
4 |
|
1 |
|
8-10 PL |
|
na posypanie, posekané |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
3 PL |
|
/podľa chuti/ |
|
/nemusia byť/ |
|
Sneh: | |
4 ks |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme a pečieme asi 12 min.
- 2
Jablká udusíme, pridáme cukor, škoricu a hrozienka. Vychladnutú plnku navrstvíme na upečený koláč.
- 3
Zo 4 bielkov 250g cukru vyšľaháme sneh a natrieme na plnku, posypeme posekanými orechmi a koláč dopečieme do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
valeri, ak chcete pouzit menej cukru, skuste, ale zo snehu by som neubierala, lebo sa strati ta spravna chut. ak mate jablka dostatocne sladke nie kysle, tak aj tam mozete cukor usetrit. no a do cesta by snad aj postacilo kludne 140g. :)
@3sandra3 to povedala vystizne, ak sa ti chce @domci4 s kolacom hrat, mozes, ale najprv si kolac vyskusaj na normalny klasicky plech, aby si vedela aka hrubka cesta ma byt ako pecie tvoja rura a pod. :-)