Hydinové prsia

Hydinové ministeaky s jablkami, so šampiňónmi a s kalvadosom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Očistené hydinové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Jablká očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kolieska, šampiňóny na plátky.
  2. Na rozohriatom masle krátko opečieme mäso, aby sa „zatiahlo“, a odložíme. V tej istej panvici opečieme jablká a šampiňóny a tiež ich vyberieme. Do výpeku dáme štipku cukru a dve vetvičky tymianu. Necháme jemne skaramelizovať a podlejeme vývarom. Pridáme orestované mäso a dusíme 10 minút.
  3. Pred koncom dusenia pridáme jablká, huby, zalejeme smotanou, pridáme kalvados, prevaríme a dochutíme. Podávame s uvarenými cestovinami, napríklad s pappardelle.