Hydinové „klopsy“ v chrenovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Varené mäso oberieme od kosti a kože a pokrájame na veľmi malé kocky. Na masle urestujeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania metličkou uvaríme omáčku. Ochutíme ju soľou, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Necháme vychladnúť na hustú omáčku.
  2. Do nakrájaného mäsa primiešavame omáčku a vajíčko, až kým nevytvoríme zmes, z ktorej sa budú dať formovať malé guľky. Ak je zmes riedka, prihustíme ju strúhankou. Nakoniec dochutíme podľa potreby. Guľky obalíme v strúhanke. Opečieme ich na oleji sprudka z každej strany a zapečieme v rúre na teplote 175°C asi 15 minút.
  3. Vývar a smotanu na šľahanie dáme odpariť. Pridáme najemno nastrúhaný čerstvý chren a povaríme. Do omáčky potom pridáme studené maslo, čím omáčku zahustíme. Precedíme cez jemné sitko a ochutíme soľou, octom alebo citrónom a cukrom. Do hotovej omáčky premiestnime upečené klopsy a ešte chvíľu spolu povaríme. Najlepšie chutia s popučenými zemiakmi.