Husárska roláda
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Vykostený bôčik vyklepeme na tenký plát. Pliecko pomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, okoreníme, osolíme, pridáme mletú paprika a vajce. Do tejto zmesi dáme na kocky pokrájanú klobásku.
- Zmes rovnomerne rozložíme na plát bôčika a patrne stočíme do rolády. Nakoniec roládu osolíme a previažeme motúzikom, aby lepšie spevnila svoju konzistenciu. Môžeme ju ešte stočiť do alobalu alebo na vymastený plech. Alobal takisto vymastíme.
- Položíme na pekáč a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 170 stupňov.
- Zo šťavy (výpeku) po upečení urobíme prírodnú omáčku a to tak, že ju zlejeme do menšieho kastróla, pridáme vodu a keď zovrie, tak zahustíme múkou, poprípade dochutíme korením, červenou paprikou a soľou.
|