Husárska roláda
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Vykostený bôčik vyklepeme na tenký plát. Pliecko pomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, okoreníme, osolíme, pridáme mletú paprika a vajce. Do tejto zmesi dáme na kocky pokrájanú klobásku. 
 - Zmes rovnomerne rozložíme na plát bôčika a  patrne stočíme do rolády. Nakoniec roládu osolíme a previažeme motúzikom, aby lepšie spevnila svoju  konzistenciu. Môžeme ju ešte stočiť do alobalu alebo na vymastený plech. Alobal takisto vymastíme. 
 - Položíme na pekáč a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 170 stupňov. 
 - Zo šťavy (výpeku) po upečení urobíme prírodnú omáčku a to tak, že ju zlejeme do menšieho kastróla, pridáme vodu a keď zovrie, tak zahustíme múkou, poprípade dochutíme korením, červenou paprikou a soľou.  
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |