Husárska roláda

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vykostený bôčik vyklepeme na tenký plát. Pliecko pomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, okoreníme, osolíme, pridáme mletú paprika a vajce. Do tejto zmesi dáme na kocky pokrájanú klobásku.
  2. Zmes rovnomerne rozložíme na plát bôčika a patrne stočíme do rolády. Nakoniec roládu osolíme a previažeme motúzikom, aby lepšie spevnila svoju konzistenciu. Môžeme ju ešte stočiť do alobalu alebo na vymastený plech. Alobal takisto vymastíme.
  3. Položíme na pekáč a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 170 stupňov.
  4. Zo šťavy (výpeku) po upečení urobíme prírodnú omáčku a to tak, že ju zlejeme do menšieho kastróla, pridáme vodu a keď zovrie, tak zahustíme múkou, poprípade dochutíme korením, červenou paprikou a soľou.