Husacie prsia s kyslou kapustou a datľami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s bobkovým listom osmažíme na oleji. Pridáme kyslú kapustu a datle. Osolíme, ochutíme novým korením a dusíme asi 45 minút. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
  2. Mäso a kožu niekoľkokrát narežeme a z oboch strán ho opekáme po 5 minútach. Osolíme, okoreníme a v rúre pečieme asi 45 minút. Potom ho vyberieme a nakrájame na rezance. Vypečený tuk zriedime vývarom a pomarančovou šťavou, povaríme, pridáme zelené korenie a zahustíme zápražkou.
  3. Na tanieroch obložíme pomarančom.