Hus s jedlými gaštanmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Postup

  1. Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili. Votrieme do nich ešte soľ, korenie a papriku a pečieme v rúre asi 2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Gaštany scedíme, zemiaky olúpeme, umyjeme a rozštvrtíme. Šalotku olúpeme a rozpolíme.
  2. Jablká umyjeme, rozštvrtíme a vyrežeme jadrá. Dužinu nakrájame na diely. Rozmarín umyjeme a natrháme na lístky. Po 60 minútach pečenia pridáme k stehnám gaštany, zemiaky, jablká a rozmarín.
  3. Prilejeme jablkovú šťavu, víno a okoreníme. Potom pečieme ešte hodinu.