Foto: palokuchki
Ked tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne rozdiel medzi slovenskymi a madarskymi jedlami. Na Google som Zobraziť celý popisKed tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne rozdiel medzi slovenskymi a madarskymi jedlami. Na Google som si poprezerala rozne linky na madarsku kuchynu. Zaujal ma tento recept a dneska som ho vyskusala. Recept som nasla na Food.com a pridala ho tam DohaSamri. Za recept dakuje svojej prababicke Suzie Takas. Mnozstva uvedenych surovin som znizila o 1/3.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg ,hovadzie alebo telacie pomlete |
|
1 PL |
|
|
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
3/4 salky |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 salka |
|
menšia |
|
2 strúčiky |
|
1 KL |
|
470 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
V recepte sa pise, ze sa mozu pouzit rozne druhy masa. Ja som tentokrat pouzila bravcove maso z krkovicky. Do misky som si dala pomlete maso, posekanu cibulu, petrzlenovu vnatku, vajicka, sol, korenie, roztlaceny cesnak a stiplavu papriku.
-
2
Na maso som pridala surovu ryzu. Ryza som nevarila, mala som ju namocenu pol hodiny v studenej vode.
-
3
Vsetko som spolu premiesala a este dochutila solou.
-
4
Mensiu kapustu som sparila v horucej vode. Kapustne listy som rozobrala, ulozila na utierku a vykrojila som hrube casti listu. Na kazdy list som ulozila cast masovej plnky.
-
5
Plnku som zabalila do listov. Najprv som prelozila vrchnu cast listu, potom boky a nakoniec spodnu cast listu.
-
6
Dno zapekacej misky som vylozila slaninou.
-
7
Na slaninu som poukladala mensie zaparene kapustne listy.
-
8
Na listy som na navrstvila kyslu kapustu, ktoru som posypala rascou.
-
9
Na kyslu kapustu som dala cibulu nakrajanu na platky a cesnak nasekany na drobno.
-
10
Na vrch som poukladala naplnene zabalene kapustne listy.
-
11
Pripravila som si zalievku. Konzervu nakladanych paradajok som rozriedila s vodou, kde som zaparovala kapustu. Vsetkeho spolu bolo 1 liter. Zalievku som dochutila solou a cukrom.
-
12
Listy som zaliala zalievkou a dala piect do rury. Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 3 hodiny.
-
13
Prve 2 hodinuy boli listy prikryte a poslednu hodinu som ich piekla odokryte.
bez kyslej kapusty,zalievaju sa iba rajcinami.Recept si ukladam,
urcite vyskusam ;-)
a este jeden commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cuisine_of_Hungary...
Aj na prvej stranke co som vlozila sa pise ze plnene kapustne listy-toltott kaposzta su oblubene madarske jedlo. Mne vobec nejde o ten vysavac. Nevlozila som ten recept kvoli tomu. @janger , dakujem.
je to stare vyborne jedlo, klasika vychodnej europy a co si pridala je vyborna madarska verzia .