Hunki Halupki (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Ked tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne rozdiel medzi slovenskymi a madarskymi jedlami. Na Google som si poprezerala rozne linky na madarsku kuchynu. Zaujal ma tento recept a dneska som ho vyskusala. Recept som nasla na Food.com a pridala ho tam DohaSamri. Za recept dakuje svojej prababicke Suzie Takas. Mnozstva uvedenych surovin som znizila o 1/3.

7-8
porcií
40 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Postup

  1. V recepte sa pise, ze sa mozu pouzit rozne druhy masa. Ja som tentokrat pouzila bravcove maso z krkovicky. Do misky som si dala pomlete maso, posekanu cibulu, petrzlenovu vnatku, vajicka, sol, korenie, roztlaceny cesnak a stiplavu papriku.
  2. Na maso som pridala surovu ryzu. Ryza som nevarila, mala som ju namocenu pol hodiny v studenej vode.
  3. Vsetko som spolu premiesala a este dochutila solou.
  4. Mensiu kapustu som sparila v horucej vode. Kapustne listy som rozobrala, ulozila na utierku a vykrojila som hrube casti listu. Na kazdy list som ulozila cast masovej plnky.
  5. Plnku som zabalila do listov. Najprv som prelozila vrchnu cast listu, potom boky a nakoniec spodnu cast listu.
  6. Dno zapekacej misky som vylozila slaninou.
  7. Na slaninu som poukladala mensie zaparene kapustne listy.
  8. Na listy som na navrstvila kyslu kapustu, ktoru som posypala rascou.
  9. Na kyslu kapustu som dala cibulu nakrajanu na platky a cesnak nasekany na drobno.
  10. Na vrch som poukladala naplnene zabalene kapustne listy.
  11. Pripravila som si zalievku. Konzervu nakladanych paradajok som rozriedila s vodou, kde som zaparovala kapustu. Vsetkeho spolu bolo 1 liter. Zalievku som dochutila solou a cukrom.
  12. Listy som zaliala zalievkou a dala piect do rury. Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 3 hodiny.
  13. Prve 2 hodinuy boli listy prikryte a poslednu hodinu som ich piekla odokryte.