Hunki Halupki (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Ked tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne rozdiel medzi slovenskymi a madarskymi jedlami. Na Google som si poprezerala rozne linky na madarsku kuchynu. Zaujal ma tento recept a dneska som ho vyskusala. Recept som nasla na Food.com a pridala ho tam DohaSamri. Za recept dakuje svojej prababicke Suzie Takas. Mnozstva uvedenych surovin som znizila o 1/3.
7-8 porcií |
40 minút príprava |
180 minút na 180 °C |
Postup
- V recepte sa pise, ze sa mozu pouzit rozne druhy masa. Ja som tentokrat pouzila bravcove maso z krkovicky. Do misky som si dala pomlete maso, posekanu cibulu, petrzlenovu vnatku, vajicka, sol, korenie, roztlaceny cesnak a stiplavu papriku.
- Na maso som pridala surovu ryzu. Ryza som nevarila, mala som ju namocenu pol hodiny v studenej vode.
- Vsetko som spolu premiesala a este dochutila solou.
- Mensiu kapustu som sparila v horucej vode. Kapustne listy som rozobrala, ulozila na utierku a vykrojila som hrube casti listu. Na kazdy list som ulozila cast masovej plnky.
- Plnku som zabalila do listov. Najprv som prelozila vrchnu cast listu, potom boky a nakoniec spodnu cast listu.
- Dno zapekacej misky som vylozila slaninou.
- Na slaninu som poukladala mensie zaparene kapustne listy.
- Na listy som na navrstvila kyslu kapustu, ktoru som posypala rascou.
- Na kyslu kapustu som dala cibulu nakrajanu na platky a cesnak nasekany na drobno.
- Na vrch som poukladala naplnene zabalene kapustne listy.
- Pripravila som si zalievku. Konzervu nakladanych paradajok som rozriedila s vodou, kde som zaparovala kapustu. Vsetkeho spolu bolo 1 liter. Zalievku som dochutila solou a cukrom.
- Listy som zaliala zalievkou a dala piect do rury. Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 3 hodiny.
- Prve 2 hodinuy boli listy prikryte a poslednu hodinu som ich piekla odokryte.