Hummus - cícerová nátierka

rous5 - fotkarous5, 27. júna 2013
Hummus - cícerová nátierka
Foto: rous5

Hummus je perfektný dip k čerstvej zelenine, k paradajkám, avšak najlepšie sa hodí k stopkovému zeleru. Môžete ho použiť aj ako nátierku na chlieb alebo krackry. Vyskúšajte „pita“ chlieb, ktorý sa trhá a namáča do nátierky.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 strúčiky
4 PL
2 PL
z 1 citróna
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer deň vopred namočíme do vody, ktorú potom zlejeme, znovu zalejeme čistou vodou a dáme variť, cca 1,5 hod. do mäkka. Môžeme použiť aj cícer z konzervy, ten len prepláchneme. Pastu tahini dostať kúpiť v DM drogérie.

    Hummus - cícerová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny zmixujeme spolu ponorným mixérom na hladkú zmes. Dochutíme, prípadne podľa potreby zriedime vodou, aby sa hmota ľahšie rozotierala. Mne to najviac chutí so zeleninou. Dá sa to jesť neobmedzene.

    Hummus - cícerová nátierka - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu