Hummus je perfektný dip k čerstvej zelenine, k paradajkám, avšak najlepšie sa hodí k stopkovému zeleru. Môžete ho použiť aj ako nátierku na chlieb alebo krackry. Vyskúšajte „pita“ chlieb, ktorý sa trhá a namáča do nátierky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
2 strúčiky |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
z 1 citróna |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cícer deň vopred namočíme do vody, ktorú potom zlejeme, znovu zalejeme čistou vodou a dáme variť, cca 1,5 hod. do mäkka. Môžeme použiť aj cícer z konzervy, ten len prepláchneme. Pastu tahini dostať kúpiť v DM drogérie.
-
2
Všetky suroviny zmixujeme spolu ponorným mixérom na hladkú zmes. Dochutíme, prípadne podľa potreby zriedime vodou, aby sa hmota ľahšie rozotierala. Mne to najviac chutí so zeleninou. Dá sa to jesť neobmedzene.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu