Hummus - cícerová nátierka

rous5 - fotkarous5, 27. júna 2013 19:00
Ďalšie recepty »
Hummus - cícerová nátierkaFoto: rous5

Hummus je perfektný dip k čerstvej zelenine, k paradajkám, avšak najlepšie sa hodí k stopkovému zeleru. Môžete ho použiť aj ako nátierku na chlieb alebo krackry. Vyskúšajte „pita“ chlieb, ktorý sa trhá a namáča do nátierky.

4
porcie
20 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 strúčiky
4 PL
2 PL
z 1 citróna
podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cícer deň vopred namočíme do vody, ktorú potom zlejeme, znovu zalejeme čistou vodou a dáme variť, cca 1,5 hod. do mäkka. Môžeme použiť aj cícer z konzervy, ten len prepláchneme. Pastu tahini dostať kúpiť v DM drogérie.

    Hummus - cícerová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny zmixujeme spolu ponorným mixérom na hladkú zmes. Dochutíme, prípadne podľa potreby zriedime vodou, aby sa hmota ľahšie rozotierala. Mne to najviac chutí so zeleninou. Dá sa to jesť neobmedzene.

    Hummus - cícerová nátierka - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist