Nakoľko dnes je popolcová streda a tradične je to deň pôstu, dnešný obed je preto bez mäsa. Jedlo síce veľmi pôstne nie je, no Zobraziť celý popisNakoľko dnes je popolcová streda a tradične je to deň pôstu, dnešný obed je preto bez mäsa. Jedlo síce veľmi pôstne nie je, no aj bez mäsa je výdatné a zasýti. A hlavne je veľmi chutné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme v panvici na oleji do zlatista. Hlivu nakrájame na kocky, opláchneme vodou, necháme odkvapkať. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme ich niekoľko minút v nej, následne vodu scedíme a huby necháme odkvapkať. Po odkvapkaní ich pridáme do panvice k orestovanej cibuli, otvoríme plechovku šampiňónov a pridáme k ostatným hubám do panvice spolu s polovicou nálevu zo šampiňónov. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, hubové korenie a kari korenie a krátko povaríme - cca. 10 minút. Podľa potreby je možné počas varenia dolievať vodu.
- 2
Zalejeme smotanou na varenie, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Môžme to podávať s knedľou, alebo cestovinou - napr. kolienka.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
ja robievam z cerstvych sampionov, mame toto jedlo velmi radi, a k tomu domaca knedla, mnam,
pekny den vsetkym:-)