Hubový guláš fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 15. júna 2013
Hubový guláš (fotorecept)
Foto: gordonko

... zasa jeden hubový - ked rastú

30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg1
0,5 kg
0,5 kg
2 ks
1 ČL
max. 1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    prichystané suroviny si pokrájame

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... na gulaš som použil zmäs húb - muchotrávka červenajúcá , suchohríb hnedý , suchohríb plstnatý a dal som aj 3 plábky - oni sú trocha tvrdšie

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    klasika ...cibulu na rozpálený olej do sklovita

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na oleji aj prehrejeme drcenú rascu

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme čierné korenie

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po minutke nato pridáme pokrájané rajčiny a paradajky

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešame

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a až teraz dávam červenú mletú papriku , aby mi neprihorela

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridáme zmäs húb

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    osolíme

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a podlejeme trochou vody ....ozaj máličko max 1 dcl vody , lebo huby si pustí svoju šťavu , len treba miešať .... zakrijeme pokrievkou a necháme podusiť

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    do vydusaných hub som pridal za ližičku rozrobeného ,,GUSTINu,, aby som trochu dohustil šťavu a nechal prejsť varom a vypínam šporák

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    nakoniec dochutíme roztlačeným cesnakom

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    DOBRÚ CHUŤ

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    aj s chlebom je to víborné

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
k tomuto nic , len zavidim a smekam .. plavky sice nezbieram aj muchotravky cervenkastej sa moji boja, ale ostatne by som rada nasla,, mozno zajtra :) naco vegeta? a gustn ani neviem co je .. ved to sa same zahusti....
Veľmi pekný recept a keďže nejaké tie huby rastú aj aktuálny. /Dokonca je možné uvariť ho aj trebárs zlej svokre akurát farbu muchotrávky treba trochu pozmeniť./
@jerica @palokuchki ..... nesedím doma zo založenými rukami konám no nedá sa všetko a naraz ..... mam na PC ,,dost,, priatelou a mnohými znich sa už poznáme osobne pochybujem , že by ma niektorý znich považoval za zlodeja či podrazáka ....odsúdiť niekoho je celkom lahké , ja ač neveriací vám odcitujem niečo z Biblie ..... ,, Ty kdo si nevinný hoď prví kameňom ,,
Jaj, jaj, od hubového gulášu k hubovej polievke, pardon, komentáre sú trošku od cesty, ale nič to, gulášu na chuti neuberú. Ja som dnes tiež robila ale z kúpených - z hlivy a aj pár žampiňónov som tam zamiešala, nebola zmes húb, len dva druhy a keďže som omylom dala miesto lahôdkovej paprikovej pasty feferónový krém, bol aj dosť štipľavý. Ale sám sa mi nezahustil, tiež som zahusťovala, lebo muž má rád veľa šťavy a len z vody by to nešlo.
No,moj nazor je,tie peniaze mas zasadne pytat od Gordonka,on organizoval akciu,on urcil kde pojdu peniaze a ak je ta panijeho sekretarka tak on ma zariadit vratenie penazi,ja si myslim,ze Gordonko da veci na pravu mieru a peniaze budu vratene,verim,ze tie jeho stretnutia nemaju tendenciu zarobkovej cinnosti on mi pripada cestny clovek preto kazdopadne by som pytala peniaze od neho.
je naozaj vyborny, sice zo sampinonov, ale zato s klobaskou :) dochutila som hubovou vegetou, co mi daroval sused, dala som aj zemiaky, takze zahustovat nebolo treba, bylinky samosebou, vyborny recept @gordonko , pozeram, 3-rocny rcp, konecne som sa dokopala



Pridaj komentár k receptu: