Foto: gordonko
... zasa jeden hubový - ked rastú
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
prichystané suroviny si pokrájame
-
2
... na gulaš som použil zmes húb - muchotrávka červenajúca , suchohríb hnedý , suchohríb plstnatý a dal som aj 3 plávky - oni sú trocha tvrdšie
-
3
klasika ...cibulu na rozpálený olej do sklovita
-
4
na oleji aj prehrejeme drvenú rascu
-
5
pridáme čierne korenie
-
6
po minutke nato pridáme pokrájané paradajky a papriky
-
7
premiešame
-
8
a až teraz dávam červenú mletú papriku , aby mi neprihorela
-
9
pridáme zmes húb
-
10
osolíme
-
11
a podlejeme trochou vody ....ozaj máličko max 1 dcl vody , lebo huby si pustia svoju šťavu , len treba miešať .... zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť
-
12
do vydusených húb som pridal za lyžičku rozrobeného ,,GUSTINu,, aby som trochu dohustil šťavu a nechal prejsť varom a vypínam šporák
-
13
nakoniec dochutíme roztlačeným cesnakom
-
14
DOBRÚ CHUŤ
-
15
aj s chlebom je to výborné
pridávam sa-muchotrávka červenkastá-nie červená!!!-je najchutnejšia z húb..tento týždeň sme tri dni jedli...a všetci žijeme...:-)))
A ty si jedol ??? Vieš , že za jeden kus tejto zákonom chránenej muchotrávky je pokuta 50e ???
Z Nórska som si priviezol babku Anču Trollovú - Hríbovu , ktorá mi pomáha hľadať hríby a odhaľovať hríbarov, ktorí zbierajú zákonom chránene hríby a rastliny. Tak si dávajte pozor !!!
lh3.googleusercontent.com/-PBZjIhld8Ds/Ub1udoSrIXI/AAAAAAAAAec/Jr...
varecha.pravda.sk/zazitky/stretavka-nestretavka-dozvuky/1...