Hubový guláš fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 15. júna 2013
Hubový guláš (fotorecept)
Foto: gordonko

... zasa jeden hubový - ked rastú

30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg1
0,5 kg
0,5 kg
2 ks
1 ČL
max. 1 dcl




Postup

  1. 1

    prichystané suroviny si pokrájame

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... na gulaš som použil zmes húb - muchotrávka červenajúca , suchohríb hnedý , suchohríb plstnatý a dal som aj 3 plávky - oni sú trocha tvrdšie

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    klasika ...cibulu na rozpálený olej do sklovita

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na oleji aj prehrejeme drvenú rascu

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme čierne korenie

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po minutke nato pridáme pokrájané paradajky a papriky

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešame

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a až teraz dávam červenú mletú papriku , aby mi neprihorela

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridáme zmes húb

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    osolíme

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a podlejeme trochou vody ....ozaj máličko max 1 dcl vody , lebo huby si pustia svoju šťavu , len treba miešať .... zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    do vydusených húb som pridal za lyžičku rozrobeného ,,GUSTINu,, aby som trochu dohustil šťavu a nechal prejsť varom a vypínam šporák

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    nakoniec dochutíme roztlačeným cesnakom

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    DOBRÚ CHUŤ

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    aj s chlebom je to výborné

    Hubový guláš (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

mariamka
k tomuto nic , len zavidim a smekam .. plavky sice nezbieram aj muchotravky cervenkastej sa moji boja, ale ostatne by som rada nasla,, mozno zajtra :) naco vegeta? a gustn ani neviem co je .. ved to sa same zahusti....
manya
muchotrávku by som isto vynechala, jeden nikdy nevie.
gordonko
@manya ...na radu susedy som si zo samotnej muchotrávky červenkastej urobil praženicu .....lepšiu som veru nejedol , bola lahodná
tiginko
fajný gulášik to môže byť....veru táto muchotrávka je jedna z najlepších húb, aj ja som rada, keď na ňu natrafím
radost
@gordonko
pridávam sa-muchotrávka červenkastá-nie červená!!!-je najchutnejšia z húb..tento týždeň sme tri dni jedli...a všetci žijeme...:-)))
puntodadino
Hmm to ste asi nejedli muchotravku cisarsku.Ta ale rastie iba v okoli B.Stiavnice a dolneho hrona.
boxik
Veľmi pekný recept a keďže nejaké tie huby rastú aj aktuálny. /Dokonca je možné uvariť ho aj trebárs zlej svokre akurát farbu muchotrávky treba trochu pozmeniť./
palokuchki
@jerica , si dobra. Mas zmysel pre humor. @gordonko ja si tiez myslim, ze ked sa @hubarka nema k cinu, mal by si sa ohlasit a napravit to ty. Ja som ta tiez doteraz povazovala za feroveho a priameho cloveka.
jerica
@palokuchki ďakujem , myslela som si , že je to takto fér, netreba podpásovky, zatiaľ nič nie je stratené, možno je na dovolenke a neotvára PC :-(
gordonko
@jerica @palokuchki ..... nesedím doma zo založenými rukami konám no nedá sa všetko a naraz ..... mam na PC ,,dost,, priatelou a mnohými znich sa už poznáme osobne pochybujem , že by ma niektorý znich považoval za zlodeja či podrazáka ....odsúdiť niekoho je celkom lahké , ja ač neveriací vám odcitujem niečo z Biblie ..... ,, Ty kdo si nevinný hoď prví kameňom ,,
palokuchki
@gordonko ved ja som ti napisala, ze som ta povazovala za feroveho a priameho cloveka. Myslela som si ze chyba je v @hubarke. Nechcela som sa ta dotknut, prepac. Len som ta chcela trochu potlacit, aby sa nieco robilo. Urcite uz aj ty mas toho dost.
evanaaa
Jaj, jaj, od hubového gulášu k hubovej polievke, pardon, komentáre sú trošku od cesty, ale nič to, gulášu na chuti neuberú. Ja som dnes tiež robila ale z kúpených - z hlivy a aj pár žampiňónov som tam zamiešala, nebola zmes húb, len dva druhy a keďže som omylom dala miesto lahôdkovej paprikovej pasty feferónový krém, bol aj dosť štipľavý. Ale sám sa mi nezahustil, tiež som zahusťovala, lebo muž má rád veľa šťavy a len z vody by to nešlo.
jozka2
No,moj nazor je,tie peniaze mas zasadne pytat od Gordonka,on organizoval akciu,on urcil kde pojdu peniaze a ak je ta panijeho sekretarka tak on ma zariadit vratenie penazi,ja si myslim,ze Gordonko da veci na pravu mieru a peniaze budu vratene,verim,ze tie jeho stretnutia nemaju tendenciu zarobkovej cinnosti on mi pripada cestny clovek preto kazdopadne by som pytala peniaze od neho.
mariamka
je naozaj vyborny, sice zo sampinonov, ale zato s klobaskou :) dochutila som hubovou vegetou, co mi daroval sused, dala som aj zemiaky, takze zahustovat nebolo treba, bylinky samosebou, vyborny recept @gordonko , pozeram, 3-rocny rcp, konecne som sa dokopala


saphiria
Určite tento recept urobím,k tomu ryža, výborný nápad, ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia