Hubový guláš (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... zasa jeden hubový - ked rastú

30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. prichystané suroviny si pokrájame
  2. ... na gulaš som použil zmäs húb - muchotrávka červenajúcá , suchohríb hnedý , suchohríb plstnatý a dal som aj 3 plábky - oni sú trocha tvrdšie
  3. klasika ...cibulu na rozpálený olej do sklovita
  4. na oleji aj prehrejeme drcenú rascu
  5. pridáme čierné korenie
  6. po minutke nato pridáme pokrájané rajčiny a paradajky
  7. premiešame
  8. a až teraz dávam červenú mletú papriku , aby mi neprihorela
  9. pridáme zmäs húb
  10. osolíme
  11. a podlejeme trochou vody ....ozaj máličko max 1 dcl vody , lebo huby si pustí svoju šťavu , len treba miešať .... zakrijeme pokrievkou a necháme podusiť
  12. do vydusaných hub som pridal za ližičku rozrobeného ,,GUSTINu,, aby som trochu dohustil šťavu a nechal prejsť varom a vypínam šporák
  13. nakoniec dochutíme roztlačeným cesnakom
  14. DOBRÚ CHUŤ
  15. aj s chlebom je to víborné