Hubový guláš (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... zasa jeden hubový - ked rastú
30 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- prichystané suroviny si pokrájame
- ... na gulaš som použil zmäs húb - muchotrávka červenajúcá , suchohríb hnedý , suchohríb plstnatý a dal som aj 3 plábky - oni sú trocha tvrdšie
- klasika ...cibulu na rozpálený olej do sklovita
- na oleji aj prehrejeme drcenú rascu
- pridáme čierné korenie
- po minutke nato pridáme pokrájané rajčiny a paradajky
- premiešame
- a až teraz dávam červenú mletú papriku , aby mi neprihorela
- pridáme zmäs húb
- osolíme
- a podlejeme trochou vody ....ozaj máličko max 1 dcl vody , lebo huby si pustí svoju šťavu , len treba miešať .... zakrijeme pokrievkou a necháme podusiť
- do vydusaných hub som pridal za ližičku rozrobeného ,,GUSTINu,, aby som trochu dohustil šťavu a nechal prejsť varom a vypínam šporák
- nakoniec dochutíme roztlačeným cesnakom
- DOBRÚ CHUŤ
- aj s chlebom je to víborné