Hubové rizoto

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Šalotku si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Nakrájame si všetky huby na väčšie kúsky. Pridáme k šalotke a dusíme. Prilejeme trochu bieleho vína, postupne dolievame podľa potreby..
  2. Zalejeme polovicou vývaru a dusíme. Posolíme, okoreníme, pridáme ryžu, zalejeme druhou polovicou zohriateho vývaru a premiešame. Pred dokončením pridáme dve lyžice masla a chvíľku dusíme. Parmezán si nastrúhame na pásiky. Do uvareného rizota primiešame nastrúhaný parmezán, ďalej už nevaríme.
  3. Oregano si nasekáme na drobno. Pridáme do rizota a premiešame. Hotové rizoto servírujeme na tanier, dozdobíme kúskom opraženého dubáka na masle a plátkami parmezánu.