Hubové knedličky
Autor receptu: haston
Aj tento recept sa dá použiť aj pri delenej strave.
Postup
- Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť. Potom ich očistíme a prelisujeme či nastrúhame.
Huby (teraz zrejme najčastejšie šampiňóny z obchodu) očistíme, nakrájame na tenké plátky, tie opäť na pásiky a napokon na drobné kocôčky. Dáme ich dusiť na masť. Posolíme a keď sú udusené, vyžmýkame z nich prípadnú šťavu. Údenú slaninu nakrájame nadrobno, dáme doružova upražiť spolu s cibuľou najemno nakrájanou.
- Do prelisovaných zemiakov pridáme soľ, udusené huby, upraženú slaninu s cibuľou, múku, krupicu a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
Z vypracovaného cesta robíme zemiakové knedličky a varíme ich približne 15 min.
Po uvarení vyberieme na misu, posypeme upraženou strúhankou. Podávame s dusenou kyslou kapustou.