Hubové knedličky

Autor receptu: haston

Aj tento recept sa dá použiť aj pri delenej strave.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť. Potom ich očistíme a prelisujeme či nastrúhame. Huby (teraz zrejme najčastejšie šampiňóny z obchodu) očistíme, nakrájame na tenké plátky, tie opäť na pásiky a napokon na drobné kocôčky. Dáme ich dusiť na masť. Posolíme a keď sú udusené, vyžmýkame z nich prípadnú šťavu. Údenú slaninu nakrájame nadrobno, dáme doružova upražiť spolu s cibuľou najemno nakrájanou.
  2. Do prelisovaných zemiakov pridáme soľ, udusené huby, upraženú slaninu s cibuľou, múku, krupicu a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Z vypracovaného cesta robíme zemiakové knedličky a varíme ich približne 15 min. Po uvarení vyberieme na misu, posypeme upraženou strúhankou. Podávame s dusenou kyslou kapustou.