Hubová polievka s krúpami a zemiakmi

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme zelerovú vňať posekanú nadrobno, premiešame, poprášime hladkou múkou a opražíme.
  2. Potom osolíme, pridáme premyté krúpy, zalejeme riedkym vývarom z kostí a varíme 15 minút.
  3. Nakoniec pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme kyslou smotanou.
  4. Náš tip: Krúpy sú biologicky hodnotnejšie ako napríklad ryža. Obsahujú viac bielkovín aj tuku. Pre svoju neutrálnu chuť slúžia na prípravu sladkých aj slaných pokrmov.