Hruškový koláč s mandľami

Autor receptu: danda3

Recept som našla na internete, po menších úpravách vyskúšaný, keďže chutil, pridávam aj sem na inšpiráciu, keďže je práve sezóna hrušiek.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V pôvodnom recepte je zmes mandlí a orechov, ja som dala len mandle, ktoré rozmixujeme a zmiešame s múkou a štipkou soli.
  2. Pridáme rozpustené maslo, nie horúce, vajcia, jogurt a med alebo cukor.
  3. Premiešame, nevedela som, akú konzistenciu má to cesto mať, tak som ešte pridala lyžicu pohánkovej múky, ale asi nebolo treba. Na likér som zabudla, takže nabudúce.
  4. Cesto nalejeme do malej formy, môže byť aj okrúhla, ktorú sme vymastili maslom a vysypali rozmixovanými mandľami.
  5. Hrušky pokrájame na plátky.
  6. Poukladáme ich cesto, posypala som ich ešte škoricou a kardamónom a hrsťou sekaných mandlí. Kto má rád sladké, môže dať aj trošku cukru.
  7. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút.
  8. Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať, mne tam cukor vôbec nechýbal, koláč je vďaka mandliam sýty a nám dvom úplne takéto malé pečenie stačí.