Hruškový koláč s mandľami
Autor receptu: danda3
Recept som našla na internete, po menších úpravách vyskúšaný, keďže chutil, pridávam aj sem na inšpiráciu, keďže je práve sezóna hrušiek.
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- V pôvodnom recepte je zmes mandlí a orechov, ja som dala len mandle, ktoré rozmixujeme a zmiešame s múkou a štipkou soli.
- Pridáme rozpustené maslo, nie horúce, vajcia, jogurt a med alebo cukor.
- Premiešame, nevedela som, akú konzistenciu má to cesto mať, tak som ešte pridala lyžicu pohánkovej múky, ale asi nebolo treba. Na likér som zabudla, takže nabudúce.
- Cesto nalejeme do malej formy, môže byť aj okrúhla, ktorú sme vymastili maslom a vysypali rozmixovanými mandľami.
- Hrušky pokrájame na plátky.
- Poukladáme ich cesto, posypala som ich ešte škoricou a kardamónom a hrsťou sekaných mandlí. Kto má rád sladké, môže dať aj trošku cukru.
- Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 30 minút.
- Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať, mne tam cukor vôbec nechýbal, koláč je vďaka mandliam sýty a nám dvom úplne takéto malé pečenie stačí.