Hruškový crumble

Hruškový crumble s utajenou vianočkou

Autor receptu: redakcia

Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju schovať do tejto dobroty.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suchú vianočku pomelieme na strúhanku.
  2. Zapekaciu nádobu s rozmermi do 20 x 20 cm vymažeme maslom. Ja som tentoraz použila 4 zapekacie misky s rozmermi 9 x 9 cm.
  3. Na posýpku všetky suroviny zmiešame v mise dohromady. Ak sa nám zdá byť málo sladká, môžeme do nej pridať ešte ďalších 10 g cukru. S cukrom však opatrne, najmä ak ho budeme pridávať aj k hruškám, aby crumble nebol presladený.
  4. Hrušky zbavíme jadrovníkov, šúpať ich však netreba. Nakrájame ich na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou a s cukrom.
  5. Do dvoch tretín výšky zapekacej nádoby navrstvíme hrušky a rovnomerne ich prekryjeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.