Hruškový crumble
Hruškový crumble s utajenou vianočkou
Autor receptu: redakcia
Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju schovať do tejto dobroty.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Suchú vianočku pomelieme na strúhanku.
- Zapekaciu nádobu s rozmermi do
20 x 20 cm vymažeme maslom. Ja som tentoraz použila 4 zapekacie misky s rozmermi 9 x 9 cm.
- Na posýpku všetky suroviny zmiešame
v mise dohromady. Ak sa nám zdá byť
málo sladká, môžeme do nej pridať ešte
ďalších 10 g cukru. S cukrom však opatrne, najmä ak ho budeme pridávať aj
k hruškám, aby crumble nebol presladený.
- Hrušky zbavíme jadrovníkov, šúpať ich
však netreba. Nakrájame ich na kocky
a zmiešame s citrónovou šťavou a s cukrom.
- Do dvoch tretín výšky zapekacej nádoby navrstvíme hrušky a rovnomerne
ich prekryjeme posýpkou. Pečieme v rúre
vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.