Hruškový koláč
Hruškovo-čokoládová torta
Autor receptu: galbani
40 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Hrušky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Žĺtky oddeľte od bielkov a vo veľkej mise zmixujte žĺtky s cukrom do hladkého krému, do ktorého vmiešajte ricottu.
- Preosiatu múku zmiešajte s práškom na pečenie a kakaom. Sypkú zmes vmiešajte do žĺtkového krému a nakoniec pridajte kúsky hrušiek.
- Bielky vyšľahajte so štipkou soli na sneh a a opatrne ho vmiešajte do cesta, zospodu nahor.
- Vzniknuté cesto nalejte do vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy (priemer cca 22 cm). Tortu pečte 50 minút na 180 °C. Po upečení ju vytiahnite z rúry, nechajte vychladnúť a potom ju vyklopte z formy.
- Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Čokoládu polámte na malé kúsky a dajte do misky. Smotanu priveďte k varu a nalejte ju na čokoládu. Dobre rozmiešajte, dokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom pridajte maslo pokrájané na malé kocky a dobre zmiešajte. Takto hotovú polevu vylejte na tortu, dozdobte hruškami a nechajte stuhnúť.
- TIP pre lepší výsledok: Hrušky naložte do bieleho vína pre výraznejšiu chuť.
|