Hruškový koláč

Hruškovo-čokoládová torta

Autor receptu: galbani

40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrušky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Žĺtky oddeľte od bielkov a vo veľkej mise zmixujte žĺtky s cukrom do hladkého krému, do ktorého vmiešajte ricottu.
  2. Preosiatu múku zmiešajte s práškom na pečenie a kakaom. Sypkú zmes vmiešajte do žĺtkového krému a nakoniec pridajte kúsky hrušiek.
  3. Bielky vyšľahajte so štipkou soli na sneh a a opatrne ho vmiešajte do cesta, zospodu nahor.
  4. Vzniknuté cesto nalejte do vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy (priemer cca 22 cm). Tortu pečte 50 minút na 180 °C. Po upečení ju vytiahnite z rúry, nechajte vychladnúť a potom ju vyklopte z formy.
  5. Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Čokoládu polámte na malé kúsky a dajte do misky. Smotanu priveďte k varu a nalejte ju na čokoládu. Dobre rozmiešajte, dokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom pridajte maslo pokrájané na malé kocky a dobre zmiešajte. Takto hotovú polevu vylejte na tortu, dozdobte hruškami a nechajte stuhnúť.
  6. TIP pre lepší výsledok: Hrušky naložte do bieleho vína pre výraznejšiu chuť.