Hruškové pokušenie (fotorecept)

Autor receptu: aljuschenocka

Vynikajúci koláčik s hruškami, ako stvorený pre toto jesenné obdobie. Jeho príprava je ľahká, rýchla a pritom efekt- výborný!

1 menší plech
porcia
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom, vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a spolu premiešame.
  2. Z cesta odoberieme 5 lyžíc, pridáme doň kakao, tuzemský um (alebo rumovú esenciu) a vymiešame.
  3. Do svetlého cesta primiešame na kúsky pokrájané hrušky (ja som ich predtým aj trošku podusila).
  4. Cesto s hruškami rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Navrch cesta dáme pomocou lyžičky kakaovú časť cesta.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
  6. Vychladnutý koláč polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
  7. Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme podľa fantázie :)