Hruškové pokušenie (fotorecept)
Autor receptu: aljuschenocka
Vynikajúci koláčik s hruškami, ako stvorený pre toto jesenné obdobie. Jeho príprava je ľahká, rýchla a pritom efekt- výborný!
1 menší plech porcia |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom, vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a spolu premiešame.
- Z cesta odoberieme 5 lyžíc, pridáme doň kakao, tuzemský um (alebo rumovú esenciu) a vymiešame.
- Do svetlého cesta primiešame na kúsky pokrájané hrušky (ja som ich predtým aj trošku podusila).
- Cesto s hruškami rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Navrch cesta dáme pomocou lyžičky kakaovú časť cesta.
- Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
- Vychladnutý koláč polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
- Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme podľa fantázie :)