Hroznový koláč
Hroznový koláč z pizzového cesta
Autor receptu: redakcia
Koláč alebo sladká pizza? Nech túto dobrotu z hotového pizzového cesta nazveme akokoľvek, doma sa po nej len tak zapráši.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Pizzové cesto rozbalíme, preložíme na plech s papierom na pečenie. Okraje cesta jemne upravíme do oválneho tvaru.
- Na polovicu pizze natrieme čokoládovo-orieškovú nátierku. Na druhú polovicu pizze natrieme čerstvý smotanový syr. Ak namiesto smotanového syra použijeme kozí syr, bude mať pizza ešte zaujímavejšiu
chuť. Navrch rozdelíme umyté bobule hrozna.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15-20 minút tak, aby boli okraje cesta zlatisté.
- Na čokoládovú časť upečenej pizze nasypeme nakrájané mätové lístky a na smotanovú časť pizze pridáme nasekané orechy a pokvapkáme medom.