Hrnčekový makový koláč s čerešňami z plechu
Jednoduchý hrnčekový recept. Hrnček = cca 250 ml
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (nemletý) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 kg |
|
1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru dáme vyhriať na 180 °C. Vo väčšej nádobe vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridáme olej, mlieko, múku, prášok do pečiva, celý mak, štipku soli, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre vymiešame.
- 2
Plech vymastime a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Cesto naň vylejeme. Bohato posypeme vykôstkovanými čerešňami.
- 3
Pečieme 30 minút pri 180 °C. Po vybratí z rúry posypeme vanilkový cukrom.
- 4
Najlepší je s čerstvými čerešňami, ale môžeme použiť aj kompót. Rovnako je chutný so slivkami alebo aj bez ovocia. Cesto je možné použiť aj na muffiny alebo ho piecť v bábovkovej forme.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu