Hrnčekový koláč s makom a pudingom fotorecept
Už neviem, čo upiecť, tak dnes len takýto hrnčekový rýchlorecept.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1,5 hrnčeka (1 hrnček = 200 ml) |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 1,5 hrnčeka (mletý) |
|
| 1 hrnček (vlažné) |
|
| 200 ml |
|
| 3 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1/2 ČL |
|
| mrazené (alebo iné ovocie) |
|
| Plnka: | |
| 900 ml |
|
| 1-2 bal. (celkovo na 1 l mlieka) |
|
| 5 PL |
|
| Okrem toho: | |
| (na potretie korpusu) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto a plnku. Cesto: Vajíčka vyšľaháme do penista, postupne pridávame cukor a došľaháme. Striedavo pridaváme mlieko, olej, smotanu a preosiatu múku zmiešanú so sódou, práškom do pečiva a makom. Vymiešame cesto.
-
2
Plech (29x39 cm) vyložíme papierom na pečenie, cesto rovnomerne rozotrieme uložíme ovocie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 minút.
-
3
Po upečení necháme koláč trocha vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Koláč potrieme marhuľovým džemom.
-
4
V mlieku s cukrom uvaríme hustý čokoládový puding (ja som použila 1 balíček pudingu, ktorý je na 1 l mlieka), ktorý nanesieme na koláč. Necháme vychladnúť, nalejeme čokoládovú polevu a dáme stuhnúť. Môžeme ozdobiť cukrárskym zdobením. Dobrú chuť všetkým.









sú výborné aj pre pracujúce ženy, čo hodnotím veľmi pozitívne a chválim. Ćasto mi dávaš inšpiráciu. Buď zdravá a pokračuj. Vdaka-
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči. Prajem príjemnú nedeľu.
Děkuji a tobě i rodině také pěknou neděli přeji!
Veru fajnový... Pozdravujem