Pudingový zákusok

Hrnčekový koláč s makom a pudingom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Už neviem, čo upiecť, tak dnes len takýto hrnčekový rýchlorecept.

30
porcií
30-40 minút
príprava
25 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto a plnku. Cesto: Vajíčka vyšľaháme do penista, postupne pridávame cukor a došľaháme. Striedavo pridaváme mlieko, olej, smotanu a preosiatu múku zmiešanú so sódou, práškom do pečiva a makom. Vymiešame cesto.
  2. Plech (29x39 cm) vyložíme papierom na pečenie, cesto rovnomerne rozotrieme uložíme ovocie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 minút.
  3. Po upečení necháme koláč trocha vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Koláč potrieme marhuľovým džemom.
  4. V mlieku s cukrom uvaríme hustý čokoládový puding (ja som použila 1 balíček pudingu, ktorý je na 1 l mlieka), ktorý nanesieme na koláč. Necháme vychladnúť, nalejeme čokoládovú polevu a dáme stuhnúť. Môžeme ozdobiť cukrárskym zdobením. Dobrú chuť všetkým.