Jablkový koláč

Hrnčekový jablčník (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Jednoduché pečenie aj pre začiatočníkov. Cesto je jablkové s orechmi, poleva varená karamelová.* Na meranie surovín som použila hrnček s objemom 220 ml, veľkosť plechu 20 x 35 cm.

Suroviny

Postup

  1. Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky. Zalejem šťavou z polovice citróna a odložím bokom. (Hrubá váha celých jabĺk neočistených so šupkou bola 580 g.)
  2. Na cesto mixérom vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, šľahám. Múku zmiešanú s práškom do pečiva prisýpam po častiach a šľahám. Postupne pridám nakrájané jablká, mleté orechy, mlieko a na menších otáčkach premiešam.
  3. Cesto rovnomerne rozotriem na plech 20 x 35 cm, ktorý som si vopred vymastila tukom a posypala strúhankou. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút.
  4. Vychladený koláč polievam karamelovou polevou uvarenou z mlieka, masla a trstinového cukru. Nechávam stuhnúť v chladničke a potom nasleduje ochutnávka koláča.