Čučoriedkový koláč

Hrnčekový čučoriedkový koláč s tvarohom

Autor receptu: helena10

Jednoduché pečenie, ktoré zvládne každý. Použila som tohoročné mrazené lesné čučoriedky.* Hrnček je 250 ml.

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia a žĺtok mixérom vyšľahám s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, mlieko. Nakoniec dávam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešam na hladké cesto.
  2. Hotové cesto nalejem do hlbokého pekáča 17 x 28 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie.
  3. Na celý povrch cesta lyžicou rozkladám tvarohovú náplň, ktorú som si vymiešala z uvedených surovín a tiež rozsypem neochutené mrazené čučoriedky posypané škrobom. Ak chcete, robte kôpky... Množstvo dávam od oka podľa vlastnej chuti.
  4. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Kontrola špajľou.
  5. Upečený koláč trochu ochladím a posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť!