Banánové muffiny
Banánové muffiny

Hrnčekové banánové muffiny

baskag - fotkabaskag, 14. marca 2022
Hrnčekové banánové muffiny
Foto: baskag

Ak si práve objavil/a prezreté banány a nájdeš aj hrnček mletých orechov alebo kokosu... urob si tieto rýchle raňajkové muffiny ;)

20
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 hrnček
1 hrnček (mleté)
4 bal.
1 bal.
2 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Zmiešame spolu sypké suroviny: múku, cukor (odporúčam vanilkový -len kvôli vôni), celý balíček prášku do pečiva a hrnček mletých orechov alebo strúhaného kokosu.

  2. 2

    Následne pridáme k sypkej zmesi vidličkou popučené dva stredne veľké banány, vajíčka, pol hrnčeka oleja a pol hrnčeka mlieka.

  3. 3

    Ručne zmiešame. Konzistencia má byť taká hustejšia pudingová, lepivá :)

  4. 4

    Zmesou naplníme muffinové košícky. Buď silikónové alebo papierové. Cesto je lepivé, trošku prplačka, ale to je ok :) Naplniť max do polovičky, maximálne 3/4 košíčkov. Odporúčam - do stredu muffinku zatlačiť 1 tabuľku čokolády, aby ju nebolo vidno :) a dať piecť.

  5. 5

    Ja som piekla cca 30 minút na 180 °C. Tým, že je cesto tuhšie, treba piecť dlhšie a na nižšej teplote. Ideálne ku koncu pečenia jeden muffin vybrať a skontrolovať či je už vnútri cesto upečené.

  6. 6

    Ako bonus som urobila aj krémovú korunku, ale nemusí byť. Mascarpone + pol deci/deci mlieka + práškový cukor + Smetafix.

Diskusia k receptu

olinecka
Páči sa mi tvoje pečenie... No smetafix, mlieko, mascarpone ani náhodou radšej smotanu na šľahanie.Dúfam že som ťa neurazila.



baskag
@olinecka (14.3.2022 19:07)
Vôbec :) len by som rada vysvetlenie,preco je to zlá kombinácia. Stuhnúť to stuhlo, chuté to je, otrváviť tým nikoho asi nemôžem.... keby som mala smotanu a mixér, urobím šlahačku podľa návodu. Toto bol taký recept z hlavy,že skúsim ;) a vyšlo
laylastastykitchen
Pekne no ten krem na vrch by som nedavala. Muffiny su muffiny a maju byt bez kremu. Taketo nieco s kremom na vrchu by som skor nazvala cupcakes 🙂
baskag
@laylastastykitchen (15.3.2022 11:18)

Recept je primárne na muffiny, preto aj ten názov. Tá korunka navrchu je len ako bonus,kedže som ich odfotila už ako "cupcakes",prišlo mi fér napísať,čo som dala navrch. No nebola som si tým krémom istá,či stuhne,či bude dobrý,.... je to ozaj len mňamkový bonus,ktorý môže ale nemusí byť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia