Banánové muffiny

Hrnčekové banánové muffiny

Autor receptu: baskag

Ak si práve objavil/a prezreté banány a nájdeš aj hrnček mletých orechov alebo kokosu... urob si tieto rýchle raňajkové muffiny ;)

20
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame spolu sypké suroviny: múku, cukor (odporúčam vanilkový -len kvôli vôni), celý balíček prášku do pečiva a hrnček mletých orechov alebo strúhaného kokosu.
  2. Následne pridáme k sypkej zmesi vidličkou popučené dva stredne veľké banány, vajíčka, pol hrnčeka oleja a pol hrnčeka mlieka.
  3. Ručne zmiešame. Konzistencia má byť taká hustejšia pudingová, lepivá :)
  4. Zmesou naplníme muffinové košícky. Buď silikónové alebo papierové. Cesto je lepivé, trošku prplačka, ale to je ok :) Naplniť max do polovičky, maximálne 3/4 košíčkov. Odporúčam - do stredu muffinku zatlačiť 1 tabuľku čokolády, aby ju nebolo vidno :) a dať piecť.
  5. Ja som piekla cca 30 minút na 180 °C. Tým, že je cesto tuhšie, treba piecť dlhšie a na nižšej teplote. Ideálne ku koncu pečenia jeden muffin vybrať a skontrolovať či je už vnútri cesto upečené.
  6. Ako bonus som urobila aj krémovú korunku, ale nemusí byť. Mascarpone + pol deci/deci mlieka + práškový cukor + Smetafix.