Jahodový koláč

Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Veľmi chutná a rýchla hrnčeková bublanina z kyslého mlieka s jahodami a rebarborou.

30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrnček má objem 250 ml. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a škoricovým cukrom do peny. Pridáme acidko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Na menšie kúsky nakrájame aj jahody.
  2. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravené cesto. Na cesto poukladáme jahody s rebarborou. Upečieme (20 minút na 170 °C).
  3. Dobrú chuť.