Foto: janusniq
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov. Nielenže chutí výborne ale pre jeho jednoduchosť na ňom skutočne nie je čo pokaziť. Recept mám od Zobraziť celý popisToto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov. Nielenže chutí výborne ale pre jeho jednoduchosť na ňom skutočne nie je čo pokaziť. Recept mám od svojej tety už aspoň 15 rokov. Všimla som som si, že užívateľ Gman pridal recept na bublaninu, ktorý má úplne rovnaký pomer surovín na cesto, a preto som bola na pochybách, či pridávať tento "tetin" recept, ale nakoľko tento obsahuje aj posýpku, tak je to hádam v poriadku.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
2 šálky |
|
1 šálka |
|
2 |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
podľa chuti (čerstvé alebo zavárané) |
|
Na posýpku: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu vymiešame. V pôvodnom recepte bol uvedený práškový cukor, ja používam kryštálový bez toho, aby to koláčiku ublížilo. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech, alebo na plech s papierom na pečenie. Nebuďte zmätení veľkosťou plechu na obrázku - je to plech 21x21 cm - avšak koláč som pripravovala z polovičnej dávky oproti tej, ktorá je uvedená v ingredienciách. Update: Hlavná a záverečná foto pochádza z iného pečenia, pri ktorom som použila čerešne, fotopostup je z pečenia, pri ktorom som použila jablká... no jo - pečiem tento koláčik často :)
-
2
Koláč obložíme prichystaným ovocím podľa svojej chuti. Ja som tentokrát použila jablká mierne poprášené škoricou. Inak sa mi veľmi osvedčili aj višne alebo marhule (vykôstkované).
-
3
Koláč rovnomerne obsypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili z mierne zmäknutého masla, kryštálového cukru a hrubej múky.
-
4
Koláč dáme piecť približne na 40 - 50 min. pri teplote 180 °C. Prevedieme špáradlový test, aby sme zistili, či je cesto dobre prepečené. Keď sa cesto nebude lepiť na špáradlo, môžeme ho vybrať z rúry a po vy(c)hladnutí aj ochutnať. Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...
rada.
Ahoj Ivankozameriky, neviem ci je to este aktualne, ale ja som to robila takto:
1 salka= 2,5 dc. Neda sa povedat, kolko gramov, lebo 1 salka muky nevazi rovnako ako 1 salka cukru.
1 PL je polievkova lyzica. A pouzi taku, aku mas. Pri posypke nejde o gramy, skor o to, ako to ma kto rad...vyskusaj svoju lyzicu a uvidis, ci ti stacia 3, alebo das 3,5 ;-)
1 balik vanilkoveho cukru je 20 g
Nech sa páči: