Bravčová krkovička

Hrbatá krkovička

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na štyri 150 g kusy, z každej strany ich osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji každý kus orestujeme z oboch strán a dáme bokom.
  2. Na panvičku do výpeku dáme na kocky nakrájanú cibuľu a slaninu, restujeme ich do zlata. Na plnku si nakrájame rožok, pridáme mlieko, vajíčko. Dochutíme soľou, korením, majoránom a pridáme pretlačený cesnak. Primiešame zmes slaniny a cibule z panvičky.
  3. Plátky mäsa uložíme na plech. Na každý kus dáme pripravenú plnku. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C približne 20 minút, aby bola plnka upečená dozlatista.