Foto: betty21
Polievka je jednoduchá, nenáročná na prípravu, veĺmi rýchla a myslím, že aj chutná.
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 vrecúško (zmes) |
|
1 lyžica , alebo olej |
|
1 kus |
|
4 - 5 ks |
|
podľa chuti |
|
1/2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
1 l horúca |
|
1,5 dcl chladná |
|
2 lyžice |
|
1 ks stredne veľke |
|
Postup
-
1
Na masti alebo oleji spením cibuľu, pridám červenú papriku, nakrájané surové zemiaky, soľ (prípadne vegetu) a zalejem vodou. Zemiaky trocha povarím a pridám nerozmrazenú miešanú zeleninu, pridám čierne korenie. Keď zemiaky zmäknú, nahádžem domáce hakuštičky, povarím a pridám vňatku.
- 2
Príprava halušiek: do misky dám asi 2 dcl vody, soľ, 1 vajce, roztrepem. Do toho dám hrubú, príp. polohrubú múku a do vrelej polievky hádžem haluštičky. Po uvarení pridám petržlenovú vňaťku.
- 3
Fantázii a koreninám sa medze nekladú. Ja robím všetko od oka, takže mierky sú tiež len približné. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu