Hráškovo-mrkvová polievka s mrveničkou fotorecept
Foto: elenas
Rychlá, jednoduchá a chutná jarná polievočka. Vždy na nej pochutíme.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (čerstvý alebo mrazený) |
|
2 - 3 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
(alebo hydinový) |
|
|
|
Mrvenička: | |
1 ks |
|
80 - 100 g |
|
Postup
-
1
Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu spolu trochu restujeme, pridáme hrášok (čerstvý alebo mrazený) a ešte chvíľu spolu restujeme až zelenina trochu zmäkne. Zalejeme vývarom alebo vodou, osolíme a varíme pokiaľ zelenina nebude mäkká.
-
2
Z múky a vajca vymiesime tuhe cesto, urobíme bochník a na hrubšom strúhadle nastrúhame na mrveničku. Pridáme do vriacej polievky a ešte 2 - 3 minúty povaríme (ak mrveničky bude viac, tak ju nemusíte pridávať celú, odložte na neskoršie použitie). Dobrú chuť.
U nás podobně, též z první zeleninové úrody ze zahrady - takové polívčičky jsou nejlepší.
@Elenas pěkný recept na dobrou zeleninovou polévku, krásná fota!
Tiež je to pre mňa spomienka na detstvo, volali sme ju jarná, lebo kedysi sa dala robiť iba na jar, ak sme ju chceli mať naozaj z mladej zeleninky. Asi ju v najbližších dňoch urobím. Mňam. :-)
Veľmi dobré si navarila, polievka vyzerá prudko jedla, som rada, že som Ťa inšpirovala:)