Foto: diabambulka
Slovenská klasika...
5
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hrach umyjeme a namočíme deň pred varením. Vodu zlejem ( aby sme predišli nadúvaniu ) zalejeme vriacou vodou a varíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájaný zeler, zemiaky a osolíme. Varíme do mäkka. Na masti osmažíme nakrájanú slaninku, ktorú vyberieme a odložíme. Cibuľová zápražka : Na výpeku zo slaninky osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku, mletú červenú papriku. Premiešame a zalejeme vodou. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme prelisovaný cesnak a zápražku a ešte chvíľku povaríme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránkou. Hotovú polievku podávame s osmaženou slaninkou.
Ďakujem tak dobrú chuť :-)))