Hovädzie vtáky na víne (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica myslím si , že už máme toho sladkého nadostač,ponúkam inú nôtu chutí na jazyku .Množstvo si prispôsobite podľa počtu stravníkov.

8
porcií
35/40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pláty mäsa vyklepem , jednu stranu bez strúhanky a druhú stranu vklepem so strúhankou
  2. pláty na tej strane kde je vklepaná strúhanka potriem horčicou
  3. potom mäsko okoreníme , môžete si zvoliť podľa svojej chuti korenie
  4. máme pripravené vajíčka , uhorky a oravskú slaninku /pláty/ Nedávam šunku , ani klobásku , ani párok - jednoducho to nemám rada vo váre /
  5. štvrtinku vajca a plátok uhorky zrolujem do slaninky
  6. takto zrolovanú oravku s vajcom a uhorkou vložím na kraj mäsa a ......
  7. a rolujem , kraje zatlačím
  8. zavriem
  9. ihlicou
  10. dám opiecť na horúcu suchú panvicu , pomaly otáčam až sa mäsko uzavrie /zatiahne/ POZOR , NESOLIM .
  11. cibuľku si opražíme s pridaním korenia , červenej papriky
  12. pridala som aj biele korenie
  13. do cibuľového základu s koreninami vložíme opečené mäsko(vtáky) podlejeme červenou frankovkou /MALA SOM ročník 2010/
  14. prikryjeme , nechám prevrieť , stiahnem na minimálne bublanie , po chvíľke prilejem trochu horúcej vody , a pridáme
  15. jednu PL med
  16. keď je mäsko skoro udusené , k mäsu pridám baranie rohy a papriku ,
  17. no a až teraz prišla na rad soľ, tesne pred dodusením ,
  18. mäsko nám už zmäklo , mäso vyberiem na bok , šťavu z mäsa prepasírujem , vložím mäsko do prepasírovanej šťavy , tak skončili VTÁKY VO VÍNE , medzi tým som k tomu spravila zemiakové knedle :-) môže byť aj ryža , alebo čo mate radi .
  19. to sú oni , zemiakove knedle recept nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-knedle-do-krizovej-polievky-fotorecep/32936-recept.html
  20. môžeme podávať,len nemám foto naservírovaných vtákov,všetko išlo deťom :-)