Hovädzie vtáky na víne (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica myslím si , že už máme toho sladkého nadostač,ponúkam inú nôtu chutí na jazyku .Množstvo si prispôsobite podľa počtu stravníkov.
8 porcií |
35/40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- pláty mäsa vyklepem , jednu stranu bez strúhanky a druhú stranu vklepem so strúhankou
- pláty na tej strane kde je vklepaná strúhanka potriem horčicou
- potom mäsko okoreníme , môžete si zvoliť podľa svojej chuti korenie
- máme pripravené vajíčka , uhorky a oravskú slaninku /pláty/
Nedávam šunku , ani klobásku , ani párok - jednoducho to nemám rada vo váre /
- štvrtinku vajca a plátok uhorky zrolujem do slaninky
- takto zrolovanú oravku s vajcom a uhorkou vložím na kraj mäsa a ......
- a rolujem , kraje zatlačím
- zavriem
- ihlicou
- dám opiecť na horúcu suchú panvicu , pomaly otáčam až sa mäsko uzavrie /zatiahne/
POZOR , NESOLIM .
- cibuľku si opražíme s pridaním korenia , červenej papriky
- pridala som aj biele korenie
- do cibuľového základu s koreninami vložíme opečené mäsko(vtáky) podlejeme červenou frankovkou /MALA SOM ročník 2010/
- prikryjeme , nechám prevrieť , stiahnem na minimálne bublanie , po chvíľke prilejem trochu horúcej vody , a pridáme
- jednu PL med
- keď je mäsko skoro udusené , k mäsu pridám baranie rohy a papriku ,
- no a až teraz prišla na rad soľ, tesne pred dodusením ,
- mäsko nám už zmäklo , mäso vyberiem na bok , šťavu z mäsa prepasírujem , vložím mäsko do prepasírovanej šťavy , tak skončili VTÁKY VO VÍNE , medzi tým som k tomu spravila zemiakové knedle :-) môže byť aj ryža , alebo čo mate radi .
- to sú oni , zemiakove knedle
recept nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-knedle-do-krizovej-polievky-fotorecep/32936-recept.html
- môžeme podávať,len nemám foto naservírovaných vtákov,všetko išlo deťom :-)