Hovädzie smotanové ragú so zemiakovými haluškami

Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
Hovädzie smotanové ragú so zemiakovými haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 ml
1 ks
1 vetvička
1 strúčik
1 čl
1 čl
100 ml
20 g
1 ks
100 g
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Deň pred dusením mäso nakrájame na malé kocky a spolu s nakrájanou cibuľou ho zmiešame. Pridáme soľ, korenie, bylinky, cesnak, horčicu a necháme cez noc v chlade.

  2. 2

    Na druhý deň naloženú zmes orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme med a podlejeme červeným vínom. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia, občas premiešame a podlejeme vodou. Na konci prilejeme smotanu.

  3. 3

    Zo zemiakov, múky, vajca a mlieka vypracujeme husté cesto a hádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Varíme, kým nevyplávajú, potom ich scedíme a s trochou vody, v ktorej sme ich varili, ich dáme na panvičku, na ktorej sme orestovali roztlačený cesnak. Pridáme maslo a vydusíme do krémovej omáčky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia