Hovädzie smotanové ragú so zemiakovými haluškami
Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 9. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň pred dusením mäso nakrájame na malé kocky a spolu s nakrájanou cibuľou ho zmiešame. Pridáme soľ, korenie, bylinky, cesnak, horčicu a necháme cez noc v chlade.
- 2
Na druhý deň naloženú zmes orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme med a podlejeme červeným vínom. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia, občas premiešame a podlejeme vodou. Na konci prilejeme smotanu.
- 3
Zo zemiakov, múky, vajca a mlieka vypracujeme husté cesto a hádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Varíme, kým nevyplávajú, potom ich scedíme a s trochou vody, v ktorej sme ich varili, ich dáme na panvičku, na ktorej sme orestovali roztlačený cesnak. Pridáme maslo a vydusíme do krémovej omáčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu