Hovädzie smotanové ragú so zemiakovými haluškami

Autor receptu: redakcia

1
porcia
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň pred dusením mäso nakrájame na malé kocky a spolu s nakrájanou cibuľou ho zmiešame. Pridáme soľ, korenie, bylinky, cesnak, horčicu a necháme cez noc v chlade.
  2. Na druhý deň naloženú zmes orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme med a podlejeme červeným vínom. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia, občas premiešame a podlejeme vodou. Na konci prilejeme smotanu.
  3. Zo zemiakov, múky, vajca a mlieka vypracujeme husté cesto a hádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Varíme, kým nevyplávajú, potom ich scedíme a s trochou vody, v ktorej sme ich varili, ich dáme na panvičku, na ktorej sme orestovali roztlačený cesnak. Pridáme maslo a vydusíme do krémovej omáčky.