Hovädzie s paradajkovou omáčkou

Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami

Autor receptu: monn

Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.

90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme si cibuľu a na drobno nakrájame. Do zlata osmažíme na oleji a pridáme na slíže nakrájané hovädzie mäso. Osmažíme. Keď je mäso zatiahnuté, osolíme, okoreníme a necháme dusiť - pustí vlastnú šťavu. Postupne pridávame vývar, aby bolo mäso zaliate a dusilo sa. Keď je polomäkké, pridáme paradajkový pretlak, zalejeme vývarom alebo vodou podľa toho, koľko chceme mať omáčky a dusíme so mäkka.
  2. Kým sa nám mäso dusí, rozmiešame si trochu zmäknutého masla s múkou na zahustenie - cca 30 g masla a polievková lyžica múky, záleží na množstve omáčky. Vložíme to do omáčky a necháme to rozvariť, omáčka by mala byť pekne lesklá a krémová, nakoniec pridáme brusnice najlepšie čerstvé tak za hrsť, ak nemáte čerstvé tak aj sušené.
  3. Ako príloha je najlepšia knedľa alebo tarhoňa. Ja to ešte na tanieri posypem postrúhaným syrom.