Hovädzie rebro s chrenovou omáčkou

Autor receptu: radox1

Delikátny pokrm za nevela penazí.

4-6
porcie
30 minút
príprava
240 minút
na 150 °C

Postup

  1. Hov.rebrá vložíme do vriacej vody,pridáme soľ,cibule prekrojené na polky,nové a čierne korenie a vložíme prikryté do horúcej rúry nadstavenej na 150°,ktorú si 3 hodiny nevšímame.Po 3 hodinách vyberieme mäso z vývaru a pustíme sa do omáčky.
  2. Na masle opražíme hl.múku do mandlovej farby,zalejeme precedeným vývarom a dobre rozmiešame.(ked budete robit hocijakú omáčku,vždy urobte zápražku,nikdy nie zátrepku,po ktorej cítit pachuť múky),pridáme z vývaru uvarené cibule a povaríme asi 30 minút.odstavíme z plamena a dobre rozmixujeme ponorným mixérom.vrátime hrniec naspät,pridáme čerstvý chren,cukor,smotanu, necháme ešte prevriet a znova premixujeme.Niekto má rád omáčku s kúsočkami chrenu,ja ju nakoniec precedím cez najjemnejsie sito,aby bola krásne hladká. Podávame s knedlou alebo zemiakmi. Nahradením chrenu koprom docielime omáčku koprovú,ale kopor až nakoniec a nevarit.
  3. Odporučam varit rebrá vo väščom množstve,nakolko z vývaru čo zostal pripravíme hovädziu polievku,a čast mäsa podávame s chrenom a horčicou. Varením v rúre docielime makké mäso ako vata.