Hovädzie na víne (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Dnes som v mäsiarstve natrafil na pekný kúsok hovädzieho mäska a spomenul som si na zabudnutú fľašku vína zo Silvestra a čo z to vzniklo uvidíte.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si dôkladne odblaníme a osušíme, aby nám pri opekaní neprskalo.
- Dáme si do hrnca rozpustiť masť a osolené a pokorenené mäsko opečieme zo všetkých strán.
- Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a orestujeme ju.
- Nakrájame si zeleninu na drobné kúsky.
- Keď je cibuľka hotová, pridáme k nej koreňovú zeleninu a tiež ju chvľlku orestujeme.
- Nakoniec pridáme zostávajúce koreniny, mäso a podlejeme vínom. Dusíme do zmäknutia surovín.
- Na záver mäso vyberieme a pokrájame na plátky.
- Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom a dochutíme podľa potreby cukrom.
- Podávame s knedlou. Dobrú chuť.