Hovädzie na víne (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Dnes som v mäsiarstve natrafil na pekný kúsok hovädzieho mäska a spomenul som si na zabudnutú fľašku vína zo Silvestra a čo z to vzniklo uvidíte.

4-5
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si dôkladne odblaníme a osušíme, aby nám pri opekaní neprskalo.
  2. Dáme si do hrnca rozpustiť masť a osolené a pokorenené mäsko opečieme zo všetkých strán.
  3. Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a orestujeme ju.
  4. Nakrájame si zeleninu na drobné kúsky.
  5. Keď je cibuľka hotová, pridáme k nej koreňovú zeleninu a tiež ju chvľlku orestujeme.
  6. Nakoniec pridáme zostávajúce koreniny, mäso a podlejeme vínom. Dusíme do zmäknutia surovín.
  7. Na záver mäso vyberieme a pokrájame na plátky.
  8. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom a dochutíme podľa potreby cukrom.
  9. Podávame s knedlou. Dobrú chuť.