Hovädzie na hubách
Hovädzie na hubách

Hovädzie na smotane s hríbami fotorecept

angelino - bez fotkyangelino, 25. júna 2017
Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept)
Foto: angelino

Pre mna najlepsi recept na hovadzie maso, lebo som ho sam vymyslel :D , inspiroval som sa vlastnymi chutovymi bunkami a niekolkymi repceptami. Robievam to stale so susenymi modrakmi (ak ich nemam, tak suchohriby alebo dubaky)

5
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
500 ml (modráky)
2 ks
5 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Takze od 800 gramov masa az do jedneho kila, vsetko naklepat na rezne, osolit a okorenit z oboch stran, prichystat si cibulu, jedna az dve, podla velkosti, zaroven nachystat cesnak a polhodinu pred zacatim varenia namocit hriby do vody.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naschval som napisal, ze pol litra, lebo podla mna pri susenych hriboch sa da tazko hovorit o vahe. Mam pollitrovy pohar a ten davam plny, ale ak velmi nelubite hriby, tak mozte dat aj menej, ale pri tolkom mase to potom strati trosku chut.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Masko zacneme opekat, len na minutu dve, kym sa zatiahne, potom vyberieme na vedlajsi tanier.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked mame masko vybrate, prihodime tam cibulu, oprazime, nespomenul som, ze kto chce tak nech si k cibulke prihodi aj cervenu papriku, ale len maximalne na minutu, aby to nezhorklo, potom pridame cesnak, vsetko zamiesame.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridame namocene hriby ale bez vody, ktora by uz mala byt cierna, ale vodu nevylievame, budeme ju neskor potrebovat :) hriby nechame tak 5 minut dusit. Bez vody.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom tam vylejeme tu vodu, ktora zostala po hriboch v pohari (miske) a zatvorime panvicu a nechame dusit, 10 - 15 minut.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 15 minutach pridame vsetko maso, zatvorime to, a nechame, kym to zacne vriet, stale bez bujona, len so stavou z hribov.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokial davame az 3 bujony, tak zhruba liter az liter a pol vody (viem, ze to znie vela, ale to sa strati, ked to budete dusit okolo hodiny a pol).

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatvorime a cakame cakame a cakame.... V tomto pridame po tej hodine a pol ochutname maso aj omacku, ak treba, tak dame vegetu, ale velakrat davam vegetu az po smotane a len dochutit.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridame smotanu, konecne to vyzera ako normalne jedlo :)) Pridame len jednu zatial a uvidime ako to vyzera, ja zvyknem jednu a pol... Co som zabudol spomenut je to zahusntenie, tak chcete pri prvom jedeni to mat huste tak to zahustite, ale ak nie, tak nezahustujte, lebo vdaka tej smotane to zhustne v chladnicke na druhy den, vlastne najlepsie to je jest na druhy den, ale kto by uz len vydrzal :)

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mnam mnam mnam.... uz len nalozit a najest sa do prasknutia :))

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Huby, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu