Hovädzie na hubách
Hovädzie na hubách

Hovädzie na smotane s hríbami fotorecept

angelino - bez fotkyangelino, 25. júna 2017
Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept)
Foto: angelino

Pre mna najlepsi recept na hovadzie maso, lebo som ho sam vymyslel :D , inspiroval som sa vlastnymi chutovymi bunkami a niekolkymi repceptami. Robievam Zobraziť celý popisPre mna najlepsi recept na hovadzie maso, lebo som ho sam vymyslel :D , inspiroval som sa vlastnymi chutovymi bunkami a niekolkymi repceptami. Robievam to stale so susenymi modrakmi (ak ich nemam, tak suchohriby alebo dubaky)

5
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
500 ml (modráky)
2 ks
5 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Takze od 800 gramov masa az do jedneho kila, vsetko naklepat na rezne, osolit a okorenit z oboch stran, prichystat si cibulu, jedna az dve, podla velkosti, zaroven nachystat cesnak a polhodinu pred zacatim varenia namocit hriby do vody.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naschval som napisal, ze pol litra, lebo podla mna pri susenych hriboch sa da tazko hovorit o vahe. Mam pollitrovy pohar a ten davam plny, ale ak velmi nelubite hriby, tak mozte dat aj menej, ale pri tolkom mase to potom strati trosku chut.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Masko zacneme opekat, len na minutu dve, kym sa zatiahne, potom vyberieme na vedlajsi tanier.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked mame masko vybrate, prihodime tam cibulu, oprazime, nespomenul som, ze kto chce tak nech si k cibulke prihodi aj cervenu papriku, ale len maximalne na minutu, aby to nezhorklo, potom pridame cesnak, vsetko zamiesame.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridame namocene hriby ale bez vody, ktora by uz mala byt cierna, ale vodu nevylievame, budeme ju neskor potrebovat :) hriby nechame tak 5 minut dusit. Bez vody.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom tam vylejeme tu vodu, ktora zostala po hriboch v pohari (miske) a zatvorime panvicu a nechame dusit, 10 - 15 minut.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 15 minutach pridame vsetko maso, zatvorime to, a nechame, kym to zacne vriet, stale bez bujona, len so stavou z hribov.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokial davame az 3 bujony, tak zhruba liter az liter a pol vody (viem, ze to znie vela, ale to sa strati, ked to budete dusit okolo hodiny a pol).

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatvorime a cakame cakame a cakame.... V tomto pridame po tej hodine a pol ochutname maso aj omacku, ak treba, tak dame vegetu, ale velakrat davam vegetu az po smotane a len dochutit.

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridame smotanu, konecne to vyzera ako normalne jedlo :)) Pridame len jednu zatial a uvidime ako to vyzera, ja zvyknem jednu a pol... Co som zabudol spomenut je to zahusntenie, tak chcete pri prvom jedeni to mat huste tak to zahustite, ale ak nie, tak nezahustujte, lebo vdaka tej smotane to zhustne v chladnicke na druhy den, vlastne najlepsie to je jest na druhy den, ale kto by uz len vydrzal :)

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mnam mnam mnam.... uz len nalozit a najest sa do prasknutia :))

    Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

angelino
@Mijaita (25.6.2017 14:46)

Vegetu som pisal, ze si prida ten, kto chce, ja ju davam lebo mi tam chuti a cesnak som tiez dal posledne dva razy a chut to zvyraznilo.... pre nas lepsie :) ale ved recept si kazdy prisposobi ako chce :)
sracz
Výborná práca @Angelino s predpokladom vynikajúcej chuti, ktorú aj ja smiem, môžem a vysoko uznávam! Nech Ti to naďalej "šmačňe" varí!
izabella929
@angelino , verím, že je toto tvoj recept..ale robila som hovädzie na hríboch za môjho života možno tisíc krát..len by ma zaujímalo, čo z tých úbohých hríbov zostane v rajnici po dvoch hodinách dusenia..podľa môjho uváženia asi mnoho nie..zásadne robím najprv mäso a už keď je hotové, pridávam namočené hríby, stačí aby prešli kúsok varom spolu so smotankou a dosiahnem ten istý efekt..no a vôbec nepoužívam kocky ani vegetu, však hovädzie mäso a hríby sú tak vynikajúca kombinácia chutí, že škoda tej chémie do jedla..môj príspevok neber prosím ako kritiku ale ani zle mienenú radu...kto má rád vegetu a masox, nech si pridá..napokon hovädzie na hríboch s domácim knedlíkom je nebíčko v puse.-)
angelino
@Izabella929 (26.6.2017 13:40)

Nooo, tak ak Ta to zaujima, tak ostanu take iste, kedze susene modraky sa nedaju rozvarit(vlastne takmer ziadne susene hriby), sice je pravda , ze su take iste aj po 10 minutach varenia ako su po dvoch hodinach a druha vec je, ze ja namacam hriby len na desat minut, dost zvykne namacat aj na par hodin pred varenim a vegetu som nedaval ani ja, kym som robil hovadzie na jeden obed, ale kedze robievam jedlo na zhruba 6-7 porcii, co znamena ze v panvici/hrnci je cez dva litre omacky(vody a smotany) tak tu ochutit treba a kedze pouzivam prirodnu vegetu, tak to az taka chemia nie je a bujon len zvyraznuje chut :)

Ale v konecnom dosledku suhlasim, receptov robievam dost, ale toto je moje najoblubenejsie jedlo :) len mi rychlo miznu hriby zo skrinky :)
daanoo
Super recept :) ja by som sa kúpal v glutamane sodnom :D ľudia len kritizujú, keby podľa Vás navarili, určite by boli ticho :)
evanaaa
Nedávno som robila aj ja hovädzie na smotane, aj keď trošičku ináč, ale bujónom si niekedy aj ja vypomôžem, ak zistím, že ostatné prísady mi chuť jedlu nedodali akoby som chcela, nie som pokrytec, aby som tvrdila, že ich nepoužívam, alebo Podravku, moja mama bola dobrá kuchárka, ale ako sa prvý raz ešte za Juhoslávie objavila Vegeta, vyskúšala ju a tiež sa jej zapáčila a to je odvtedy už aspoň 60 rokov ( možno viac, neviem). Ale toho jedu, čo aj nevedomky mnohokrát berieme je dosť a záleží na nás, či a ako ho použijeme.